Terras Gorinchem

Een bron van gezelligheid, geschiedenis en goed eten en drinken.

Hét terras in Gorinchem: een eeuwenoud marktplein, een toeristische trekpleister en bovenal een bron van gezelligheid en goed eten en drinken. Met dit als basis openden wij in 2006 de deuren van Eetcafé Kees op de Grote Markt in Gorinchem. Een A-locatie in dit culturele en historische dorp met stadsrechten. Mogen wij je kennis laten maken met de prachtige vestingstad rondom ons Gorinchemse terras?

Ontdek de vesting

In 2021 is Gorinchem door de ANWB uitgeroepen tot de mooiste vestingstad van Nederland! Dat onze stad waarschijnlijk al in de 11e eeuw is ontstaan, is in de sfeervolle vestingstad niet te missen. Van een nederzetting van boeren en vissers naar markten en gilden en van de Martelaren van Gorcum tot één van de belangrijkste vestingsteden in de Hollands Waterlinie: onze geschiedenis is alles behalve saai. Ontdek het Gorcums Museum, de Grote Toren, het Hendrick Hamel Museum, de nostalgische molens of het bekende Hugo de Groot poortje. ’Onze’ bijzondere reis door de eeuwen heen heeft ervoor gezorgd dat er in iedere straat wel iets te ontdekken is


Neem je tussendoor plaats op het terras in Gorinchem? Bij ons kun je van woensdag t/m zondag binnenstappen voor een kop koffie met gebak, een heerlijke lunch of een 3-gangen menu.

“In 2021 is Gorinchem door de ANWB uitgeroepen tot de mooiste vestingstad van Nederland. Daar zijn wij het helemaal mee eens en natuurlijk heel erg trots op!”

– TEAM KEES

Grote Markt Gorinchem

Wie op ons terras in Gorinchem op de Grote Markt zit, kan uren om zich heen kijken. Van lekker gluren naar voorbij struinende mensen tot de authentieke details van ieder gebouw: je hoeft je niet te vervelen. Bestel een goed stuk gebak of welverdiende lunch en kijk je ogen onder andere uit naar:

Het Gorcums Museum
Vanaf ons terras op de Grote Markt in Gorinchem kijk je recht op het voormalig stadhuis, tegenwoordig het Gorcums Museum. Opvallende gevels, Toscaanse pilasters, ’s zomers mooi begroeid en ’s winters magisch verlicht: een uitzicht waar je U tegen zegt!

Vul

De Wilhelminafontein
De fontein is sinds 1898 dé blikvanger van de Grote Markt in Gorinchem. Zoals de naam al doet vermoeden, werd de fontein voor de kroning van koningin Wilhelmina geplaatst. De spelende kin-deren en het stromend water maken de sfeer rondom ons terras helemaal af.

Het Hugo de Groot poortje 
Ken je dat verhaal van de boekenkist in Slot Loevestein? Vanaf ons terras in Gorinchem kijk je op het wereldberoemde Hugo de Groot poortje, waar Hugo naartoe werd gebracht nadat hij ont-snapte. Na een goede lunch meer cultuur snuiven? Pak dan eens het pontje naar het Slot aan de overkant van de rivier. Natuurlijk staat de koffie of borrel na afloop weer bij ons klaar!

Op de Grote Markt in Gorinchem

De Grote Markt en alle authenticiteit eromheen is het bezichtigen meer dan waard. Laat je verrassen door de vesting en wees welkom om je dag te beginnen of af te sluiten op ons terras in Gorinchem. Reserveren mag, maar op de bonnefooi binnenstappen is ook zeker mogelijk.

 

Bij Eetcafé Kees kom je thuis!